Glögg ffs

Måste nog allt kalla mig en liten glöggfantast! Idag får man börja med glöggen (Kakas regler) och jag ser fram emot att sitta med en varm kopp ikväll framför tvn. Ska bli spännande att prova årets Blossa- med smak av kaffe. Kan gå hur som helst skulle jag säga. Men låter spontant gott. Har fortfarande en oöppnad saffran från förra året som ska avnjutas. John och jag har gjort egen glögg två år i rad, men förra året blev det så mycket kvar så pallar nog inte i år. Dessutom kommer förra årets vara grym i år när den har fått lagrats lite. Med egen glögg menar jag inte att blanda i sprit i en ica glögg, utan från grunden. Allt i en hink bara, så får det stå och gotta till sig. Vi brukar köra på detta fantastiska recept:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
"HIT ME!"
BY: Elin Parment
Du är helt fantastisk! Hur kan man göra GLÖGG lixom? FAN vad nice, ser fram emot att smaka och "berusas" av erat hemmakok.
BY: Nathalie [asilentescape]
samma här! ser fram emot glögg/lussekatts-kvällen!