Nyårsmakeupen

När folk frågar vad man ska satsa på i makeupväg på nyårsafton svarar jag glitter! Denna återkommande nyårstrend funkar alltid. Spana in glitter och stenar på panduro om du tycker utbudet i makeup butikerna är för tråkigt. Variera storlek på stenar men håll dig till en färg så det inte blir för galet. En svart sotning med guld eller silverglitter är också alltid hett. Just nu vimmlar det dessutom av galna roliga lösfransar, så tycker du makeupen kan vara svår att få till så kör på mörka ögon och ett par dramatiska fransar. Öva dock på detta hemma innan om du aldrig gjort det förut! Du vill inte komma till partyt med rödsprängda ögon och lim i halva ansiktet! Är du mer för starka läppar så ta det lugnt med ögonmakeupen, less is more. Till sist vill jag avsluta med att om du tänker köra på "den lilla svarta" på festen så satsa på mycket färg i din makeup. Detta lyfter hela utstyrseln kan jag garantera!

The walking dead

Är man som mig och är en sucker för zombies och vampyrer (som inte glittrar) borde man verkligen spana in den postapokalyptiska zombieserien The Walking Dead. Serien är baserad på en serietidning och är sjukt välgjord. Snygga zombies...hehe. Har precis sett klart första halvan (jävla juluppehåll) och är sjukt pepp på fortsättningen. Ni som också följer serien förstår vad jag menar med att det var grymt bra avslut när personen kom ut ut ladan!

Fjantigt julpyssel

När John var borta kände jag att jag var tvungen att göra något vettigt av min tid..haha. Försökte komma på något julpyssel man kunde göra med det som fanns hemma. Slutade med att jag sydde en jävla julkalender! Fernet och Branca älskade den aktivitet och ville "hjälpa" till heeeela tiden. Fernet la sig mitt i allt och försökte fånga nålen varje stygn. Branca satt på den en morgon och drog upp alla trådar i en av "luckorna". Blev dock helt okej till slut. Så nu har jag köpt 24 minipaket att fylla den med (och oanständiga presentkort).

Ni kan vara lugna!

HA HA HA!!! Granen i Ramnäs ska nämligen upp igen! Så oroliga vi har varit kära VLT. Såhär står det på vlt.se nu:

"Granen i Ramnäs ska upp igen. Snabbt, kliniskt. Trädfällarna som kapade en gran i centrala Ramnäs i helgen var proffs i ämnet.

– Den som har gjort detta är ganska van, säger Roland Hed, koordinator på polisen i Kolbäcksdalen och själv kunnig på området.

– De har lagt ett så kallat fällskär på ena sidan och sedan kapat från andra. Det var nog över på ett par minuter, säger han.

En anonym tipsare har hört av sig till Roland Hed och säger sig från sin balkong ha sett tre personer hoppa ur en mindre skåpbil vid 3.30-tiden, natten mot lördag, och hur de sedan dragit i gång en motorsåg och fällt granen.
– De ska sedan ha kört i väg norrut, mot Virsbo. Men ytterligare spår har vi inte just nu.

Det finns en händelse under fredagskvällen som eventuellt kan kopplas ihop med granfällningen i Ramnäs.

Nära Anundshög i Västerås har någon nämligen kapat av ett träd så att det fallit ner över vägen och därmed hindrat trafiken.
– Det var också gjort av någon som kan det här med att fälla träd. Dessutom var trädet kvistat, säger Roland Hed.

Peab, som sköter om julgranarna åt Surahammars kommun, ska resa en gran på samma plats i Ramnäs.
– Kanske kan vi ta samma gran. Då blir den bara kortare. Annars får vi söka en ny gran, säger Anita Ekström på Peab.

– Vi får också se om vi behöver byta ut belysningen eller om den klarade fallet.

Kommunen räknar med att grankapningen kommer att kosta cirka 10 000 kronor"


Bath

Är det nåt jag fan älskar är det att bada! Händer ofta att jag badar två gånger på en dag. I min första lägenhet hade jag bara dusch och det sög. Inte mycket slår ett varmt bad med massa skum, tända ljus, musik och en drink. Speciellt nu när det är kallt och tråkigt. Hett som fan ska det vara också! 
(Som ni ser är jag inte den enda som avgudar badkaret)

Nytt stuff

Handlade massa julgranspynt idag, för i år blir det fan julgran i stora lyan! Förvånade över färgen?

Crazy ass book sale

(Ett av fynden, dock av det mer oserösa slaget)
Tog en sväng på stan idag för att kolla julklappar. Hittade inte ett skit så var allmänt opepp på väg hem. Av någon anledning gick vi igenom Sigma påväg tillbaka till lägenheten. Känns som att allt i Sigma konkar, så har inte hänt något skoj där sen Scorettes utförsäljning (där jag har två par grymt heta skor från med prislapparna kvar..haha). Men till min stora förvåning knallade vi rakt in i någon slags Akademibokhandeln -book sale! Grymt stor lokal med tusentals böcker för mellan 10-100kr (de allra flesta kostade 10!). Några riktikt nya titlar till och med. Tydligen har förlagen överskott på en del upplagor och vill därför bli av med böcker. Slutade med att John gick därifrån med fem kassar böcker. 31 titlar för 280kr!

Vem vare som fucking fällde julgranen?



Detta var toppnyheten på vlt.se idag. Vi följer händelsen med spänning. Eller???

"Vem fällde julgranen?

Någon gång under natten mellan fredag och lördag fällde vandaler den kommunala granen på torget i Ramnäs centrum.

Det var uppenbarligen ingen spontan vandalism eftersom den eller de som gjorde det vara utrustade med motorsåg. Av snitten att döma var det inte första gången personen fällde ett träd."


Första advent



Idag firar jag första advent i repan på jobbet...haha. Har tänt ljus i personalrummet för att skapa lite mysfaktor. Ikväll blir det dunderglögg iaf, som jag har längtat! Har insett att min blogg blir dötrist på helgerna, inte så konstigt när jag nästan alltid jobbar helg tyvärr. Har dessutom lite bloggtorka just nu, så om någon har något förslag på vad jag ska skriva om så mottages det tacksamt i kommentatorsfältet! Igår var systeryster här med Charlotte från Norge och körde modell för en dag på jobbet. Sminkade och stylade dem både och blev skitsnygga bilder (tycker jag iaf!!!!!). Sen mötte vi upp John efter jobbet, som äntligen är hemma, och tog en middag på nya favvon Olio Deli.

Dagens makeup

Ber om ursäkt för crap mobilkamera kvalité på bilden! Körde på en svart sotning definerad med en eyeliner idag. Highlight under brynet samt ögonvrån. Ett par markerade kindben och bleka läppar till detta så är man hemma!

Fan

Mitt glögginlägg skulle ju komma idag inte igår! Blogg.se är cp ibland. Väntar ivrig på bongo-Igor Ein Parment!!! (Spelade in en film i onsdags där Igor spelade bongotrummor...hahahaha)

Glögg ffs



Måste nog allt kalla mig en liten glöggfantast! Idag får man börja med glöggen (Kakas regler) och jag ser fram emot att sitta med en varm kopp ikväll framför tvn. Ska bli spännande att prova årets Blossa- med smak av kaffe. Kan gå hur som helst skulle jag säga. Men låter spontant gott. Har fortfarande en oöppnad saffran från förra året som ska avnjutas. John och jag har gjort egen glögg två år i rad, men förra året blev det så mycket kvar så pallar nog inte i år. Dessutom kommer förra årets vara grym i år när den har fått lagrats lite. Med egen glögg menar jag inte att blanda i sprit i en ica glögg, utan från grunden. Allt i en hink bara, så får det stå och gotta till sig. Vi brukar köra på detta fantastiska recept:

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker


Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

Resor

Fan vad resesugen jag blev när man satt och bläddrade igenom gamla bilder! Sommaren 2010 år sedan bilade jag, John, Jenny och Kaka ner till Paris och tillbaka. Den bästa resa jag gjort någonsin. Tog en vecka typ och han med Bryssel, Paris, franska landsbygden och Luxemburg. Vill man läsa vad jag skrev om resan precis när vi hade kommit hem och se lite fler bilder kan man göra det här. På min gamla pinsamt fula och kortlivade blogg...haha.

I morgon

I morgon kommer den där äntligen hem! En dag senare än det var sagt från början dessutom, bra planering bland folket där. Städade som en idiot igår då jag har en tendens att låta lägenheten förfalla en aning när jag är själv...hehe.

Julbordsgänget!

Efter en intensiv jobbhelg kommande helg är jag redan pepp på julbord nästa helg! Har en liten tradition med några från Eskilstuna (+ - några människor från år till år) att gå och äta julbord tillsammans. Blir fjärde året i rad nu. Men i år blir det första gången på Västerås mark. Ska prova på Gaggerska gården, får hoppas det inte är sämst nu när vi släpar hit dom...haha. Tidigare har vi hunnit med Sundbyholms slott och Pilkrog. Förra året blev det inte fullt så lyxigt då vi körde hemma julbord. Här är en helt naturlig bild på Kaka när han skär julskinkan! Kul att ha lite traditioner med folk man inte träffar så ofta längre.

Laxermedel=snygg och långhårig!

Nu blir man inte bara smal och snygg med laxermedel, man kan även bli snygg och långhårig! En vän har berättat nåt sjukt roligt och spännande för mig. Hon har börjat smörja in sin hårbåtten med laxermedel! Helt sjukt tyckte jag, men det ska tydligen funka extremt bra. På något sätt stimulerar medlet hårväxten så håret kan gå från att växa ca 1 cm i månaden till 6 cm! Var tvungen att söka runt lite på nätet efter jag hört det och verkar fan vara sant. Enda nackdelen verkar väl vara att håret lätt blir lite fett, men allt som allt värt det kanske för dom som vill skynda på sitt svall!

Nya favoriten!

Jag, Krille och Elin är tydligen sjukt sega då vi totalt missat att besöka Olio Deli som öppnade innan sommaren (?). Men igår innan bion var vi där och käkade. Så sjukt bra mat och trevlig personal! Riktig mysfaktor dessutom. Är tydligen ursprungligen en delikatessbutik i Sthlm. Godaste italienska pizzan jag ätit tror jag. Dessutom bjöd servitören på valfri kaffe för han tyckte vi hade fått vänta så länge. Något vi inte ens hade märkt av...haha. Sjukt avslappnat, fantastisk mat, rimliga priser och härlig personal. Bara plus!

Breaking fail!

Sämsta 110kr jag spenderat i mitt liv tror jag!!! Så j*vla värdelös film. Början och slutet var helt okej sen var det så galet lamt alltihop. Dom andra filmerna blev jag som sagt tvingad att se med inställningen att dom skulle suga, däeför tyckte jag dom var helt okej. Sen har alla jag känner som sett den här sagt att den varit fantastisk -men icke. Alla i salongen satt ju ärligt talat och väntade på sexscenen, men det var det tamaste jag sett. -Oooh hjälp jag har fått några lama blåmärken. Vem har inte det! När vargarna pratade genom telepati brast det för mig och Elin, samt hela raden bakom. Sen kan ju "Jacob" vara jordens sämsta skådis. Ett annat hysteriskt kul ögonblick var när dom skulle döpa ungen till Edward Jacob! Cred för en fin bröllopscen och slutscen annars är det bara minuspoäng!
(Sjukt vidrig "Bella" var som hollywood anorektiker också)

Sparkling vampires tonight

Okej...eftersom jag lite blev tvingad att se de andra filmern en kväll är jag ju liiiite nyfiken på hur det går kan jag väl erkänna. Dessutom har jag väl inte direkt fullt upp just nu..haha. Därför ska jag Elin och André gå och se jävla Twilight ikväll. Först ska vi gå och käka på nåt trevligt ställe med Krille-förrädaren. Krille som överhuvudtaget inte förstått att hon var inräknad i bioplaneringen kom igår och sa
-Jag såg twilight igår, den var jätte bra!

Julhataren

Som en tidigare julhatare har jag bestämt mig för att ge julen en chans i år! Då jag bara äger endast EN juldekoration bestående av en julstjärna behöver jag lite hjälp. Vad behöver man för en basic juldekoration hemma? Funderade på en stor bock, men då har jag ju John. Pallar man en julgran alltså? Katterna kommer tycka -Åh vad snällt, en ny klätterställning!
Gardiner och skit kan vi skippa på en gång. Curtains är inte min kopp te. Tomtar går också fetbort. Suck...får väl bli en rosa gran med dinosar då...

Fitt telefon

Skulle lägga upp en bild som jag tog på vägen hem men det gick ju inte av nån jävla anledning. Kom precis hem från Elin, André och Igor där jag och Krille spenderade kvällen med mycket skratt och damp. Kul att man kan flumma lite iaf när saker känns tungt (och inte fan känns det bättre idag). Har dessutom upptäckt att det finns en värld bortom domkyrkan...haha. Har ju bara åkt bil till Elin tidigare och då åker man ju ruuunt hela stan. Men kändes som att det tog 5 min att gå! Måste nog utforska Vässan lite mer. Hanna var på besök idag också! Branca blev mycket förtjust. Är kul när den där "fikan" man alltid pratar om faktiskt blir av. God natt Västerås!

Strålande Jul!



I år blir det en rosa julgran med Dinosaurier (?!). Ja, roliga saker kan man hitta när julen närmar sig.
Men det är ju en given kombo alltså...rosa och dino!

Vägskäl

Så sjukt omtumlande vecka detta varit. Vet dock inte mer idag än jag gjorde i början av veckan. Ska man bara ge upp det man kämpat så hårt för eller ska man fortsätta slåss. Eller gör det fortfarande mig ens så lycklig som dte gjorde en gång i tiden. Om inte dom man ler och skrattar med kommer finnas kvar, kommer man fortfarande ha något att le och skratta för. Djupt skit för att vara mig, men ignorerat känslan alldeles för länge nu.
Ska jag fortsätta njuta av den här utsikten när solen går ned?

Bebis Igor!

När man är en liten liten Fralla vid namn Igor kan man bli riktigt trött ibland. Då kan dte vara skönt att vila sig i matte Elins knä. Haha...rensade telefonen och hittade denna bild. han har blivit aningen större om man säger så! Här var Fernet nästan dubbelt så stor som Igor. Synd att Fernet förvandlas till the grudge pojken när han ser Igor!

KK



Katt Kompisar såklart! Vad trodde ni?

Vissa människor




Vissa människor gör livet i Västerås betydligt lättare!

Ikväll...

...med nyårstema. Sen blir det sleepover hos mig med tjejerna! Kan behövas med tanke på allt tråkigt som är på g nu.

Säg hej god damn it!

Kära läsare. Har sedan starten av bloggen den 7/11 legat ganska stadigt mellan 40-50 läsare per dag. Igår sköt det till och upp till 58! Kan säkert tacka min kära Elin delvis för detta. Är nu sjukt nyfikna på vilka ni är! Vore jätte kul om ni skrev ett litet hej eller en mening i kommentarer. Gärna också om det är något ni vill att jag skriver mer om eller bara rent allmänt vill höra om.

Vill åka på makeup mässan

Är så sjuuuuuukt sugen på att åka på Imats mässan i London i februari! Har sagt i två år nu att jag ska åka. Speciellt nu när brudarna var sugna på att åka. Lite för frestande när dte är så sjukt billigt att åka från Västerås också. Hmm...blir nog att köpa en trisslott på vägen hem från jobbet idag.

Omväxling förnöjer!

Från och med idag blir det tre dagar receptionista! Det är kul att komma bort från sminket lite så man får lite ny inspiration och sminkglädje.

Systeryster

Har en riktigt bra systeryster som är så snäll och bryr sig. Har varit väldigt olika hela livet eftersom det ändå skiljer sex år mellan oss. Men ju äldre vi båda blivit ju mer lika har vi blivit. Fått en riktigt bra vän och inte bara en storasyster! Fast jag tycker hon borde gifta sig nångång...haha.

Efterlyses!

Jag efterlyser aktiviteter och människor jag kan suga musten ur söndag, måndag, tisdag och onsdag! Övriga dagar har jag täckt.

En sväng till Enköping

Idag ska jag till Enköping en sväng och klappa på bland annat den här mjuka mulen. Måste också hinna med att mysa med katter, hund, kaniner, marsvin och två hästar till. Finns ju lite djur hos mamma om man säger så. Ska passa på att ställa bilen där så den slipper stå på inbrottparkeringen i över en vecka.

6,5 timmar afternoon tea

Skulle ha levt för ett par hundra år sedan och haft det bra ställt! Idag anordnade jag afternoon tea som sagt för mina söta vänner Elin, Camilla och Kristin. Bjöd på fyra sorters thé, tonfisksandwich, eggpastesandwich (mormors grymma recept), snittar med gravad lax, nybakta scones med tre sorters marmelad, färskost och hårdost samt färgglada makarones som pricken över i! Självklart var det dukat med mina nystärkta linneservetter...haha. Alla var även uppklädda och fina som beställt. När vi till sist kollade på klockan efter fikande och livligt samtalande insåg vi att vi hade hållt på i 6,5 timmar. Ett lyckat recept på en tisdag helt enkelt. Bilder stulna från Elin.

I helgen kom jag och grabbarna fram till att jag inte har någon riktig hobby längre eftersom jag jobbar med en av dem. Har nu bestämt att anordna kalas och bjudningar är min hobby...haha.

Happiness...

"Happiness is like a cake; have too much of it, you get sick of it."

-Karl Pilkington

I morgon bjuder jag på afternoon tea

Eftersom jag är gräsänkling från och med i morgon bitti och 1,5 veckor frammåt har jag bestämt mig för att bjuda in tjejerna till afternoon tea i morgon eftermiddag. Det blir mängder av godsaker, vårdad klädsel och sällskapsdjur.

(Dessutom har jag precis stått och stärkt servetter)

Helgen som passerat...


Sjuuukt tråkiga bilder, jag vet! Men hinner inte fota när man har roligt som det heter? Haha. Spelningen med Loke i fredags var bra. Så sjukt ovant att höra honom med fullt band bara. Ser fram emot att lyssna igenom nya skivan ordentligt nu när man kommit hem. Han hade bestämt sig för att bara ha "normallånga" låtar på nya skivan...en låt är 13 min! Den körde han hur som helst som sista extranummer, fucking amazing låt. Handlar om att det blir krig i Sverige och folk blir tvungna att fly. Omvänt perspektiv deluxe. Innan spelningen var vi och käkade på Sinclair´s. Riktigt bra faktiskt. Provade chimichanga för första gången! Grymt gott. På lördagen var vi i Haga och knallade runt...missat det området tidigare men var riktigt mysigt. Inga julklappar hittades dock! Bio på kvällen kunde vi glömma, fanns bara ströplatser på alla filmer tre timmar innan dom började...sjukt. Fick bli en helkväll på El Corazon istället. Fick fel nota så kunde blivit en tredjedel av priset, men John är lite för ärlig och sa till...haha. Innan vi drog hem på söndagen svängde vi förbi Kvibergs Marknad, som att vara utomlands! Fick med oss lite grönsaker och ett vinställ hem i alla fall. Denna helg var precis vad som behövdes! Man måste få komma bort för att kunna längta hem.

Hemkommen från Göteborg...

...trött och sliten. Skriver en sammanfattning i morgon istället. Skönt att ha mysiga kissar som välkomnar hem!

Lite julhandel idag då

Eftersom jag egentligen inte har råd med en enda julklapp i år (tack sönderslagna och trasiga bilar för det) tänkte jag köpa dom så fort som möjligt så ångesten går över snabbare...haha. Dessutom är det kul att passa på när man är i Göteborg med lite roligare butiker. Perfekt att vi bor på Scandic Europa i Nordstan så det är bara att kliva rakt ut i shoppingen. Ikväll blir det lugn kväll på vår favoritrestaurang i Göteborg, El Corazon på avenyn. Ett måste när vi åker till Göteborg helt enkelt.

Sminktips!

Dagens sminktips är Cover All Mix från Make Up Store! Redan innan jag utbildade mig till makeup artist var jag betuttad i denna fantastiska lilla burk...och det är jag fortfarande. Gissar att det inte är bara jag som har mörka ringar under ögonen när hösten kommer och det är mörkt dygnet runt. Är också den årstiden när man blir torr och får en lätt rodnad. Då plockar jag fram denna magiska lilla burk med tre olika nyanser. Rött för att täcka blått (under ögonen) och gult för att täcka rött. den sista är en vanlig concealer so är väldigt täckande utan att bli för "kakig". Lägg denna produkt innan foundation och puder så får du en perfekt yta hösten till trots!

Mot Götelaborg!

Nu borde jag sitta i bilen på väg till Göteborg. Fernet och Branca får ha sleepover med NE hela helgen. Tack NE! Det blir raka vägen till hotellet för uppfräschning inför kvällen. Kvällen börjar tidigt med bord bokat på Sinclairs med resten av gänget. Ska tydligen vara en Australien inspirerad restaurang. Så all press på Patte som valde ställe...haha! Sen direkt vidare till Lokes releasefest! Vem vet var kvällen slutar...

I feel LACKy



Bilder från plåtningen i onsdags. Fan vad kul vi hade! Vilken bild är din favorit?
Fotograf: André Sjödin Granzell & Elin Parment
Modeller: Jag och Elin Parment
Makeup och Styling: Jag
Retusch: Elin Parment

Dagens makeup

(Ursäkta mongobilden)
Idag hade jag noll inspiration när jag satte mig vid sminkbordet. Så rotade fram en skugga ur ögonskuggslådan som jag aldrig använt. En guldbrun lösögonskugga (något konstigt märke) jag måste fått i present någon gång. Sotade ganska hårt med svart under ögonen och la den guldiga på hela locket. Mörkade ned den lite ytterligare med en mörkbrun skugga från Emite. Körde på ett rostrött läppglans från The Studio till detta. Inte heller min vanliga stil! Håret blev lite 10-20-tal inspirerat med en tuperad knut på ena sidan. Håret var lite lätt lockigt efter att ha sovit med knut. Gjorde en inbakad fläta i luggen för att bli av med den. Skönt att ha nyfärgat hår igen btw!

Sommar sommar sommar...

Såhär såg det ut när man tittade ut genom vardagsrumsfönstret vid den här tiden i juli...nu är det fucking kolsvart! Väck mig i maj är ni snälla...


Downton Abbey

Okej, ännu en serie att hålla koll på om du är historiekåt! Första avsnittet utspelar sig precis efter Titanic går i djupet. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit. Serien är spännande för den handlar både om folket "en trappa ned" och det fina folket på goset. När man väl har tagit sig genom första avsnittet är det riktigt spännande! En tid jag dessutom vet alldeles för lite om.

Behind the scenes

Idag blev det plåtning med Elin och André! Igor var med och underhöll som vanligt givetvis. Jag stod för smink och kläder, resten av teamet stod för foto och snygghet...haha. Resultatet kommer när Elin är klar med att lägga sina magiska vantar på dem.

Photoshoot med Elin och André idag...

...behing the scenes bilder ikväll om jag orkar.

Bara jag som tyckte det här var liiite roligt?

Tv 10:s tablå ikväll:
23:55 Nazistjägarna
01:00 Krokodiljägaren
01:00 Krokodiljärgaren

Rakt på sak- på ont eller gott?

Något jag värdesätter enormt mycket hos mina vänner är att man kan säga vad man tycker till varandra. Ansikte mot ansikte! Jag har en stor käft och har svårt att hålla tyst om saker jag tycker och tänker. Detta kan vara både till min fördel och nackdel. But hey -wait untill you meet my mother! Hahaha.

Anno 1790

För er som också är historiekåta rekommenderar denna svenska (otroligt) serie på svt (otroligt igen)! Detta är svt:s nya storatsning och jag har iaf inte sett något liknande sen deras grymma serie Gustaf III med Jonas Karlsson. Derien utspelar sig -som namnet antyder i 1790-talets Sverige och kretsar kring läkaren och poliskommissarien Johan Gustav Dåådh som med okonventionella metoder löser grymma brott. Jag var iaf såld efter första avsnittet! En lite rolig grej också är att dom har en ny "stor" svensk kändis som dyker upp i varje avsnitt...hittills har dom betat av Torsten Flinck, Ola Rapache och Cecilia Forss.

Morgonstund har inte guld i mund

Sen jag slutade helt på Samres (jobbet innan studion) har jag blivit totalt förslappad. Då kunde man börja jobba klockan 6 på morgonen och det var hemskt vill jag minnas. På studion börjar man som absolut tidigast klockan 10 vilket bara dte gör att man vill dra täcket över huvudet nu. Idag är jag ledig och hade därför planerat att inte sträcka en lem utanför täcket innan klockan 10:30. Men väcktes av ett sms 07:45 (inget personligt mot sms:aren)! Tyvärr är jag ju så lättväckt att jag vaknar om någon hostar på andra sidan stan..haha. Smart som jag är svarar jag dock på sms:et så konversationen fortsätter till ca 08:30. Kan ju stolt meddela att jag sällan varit uppe så tidigt på min "helg" iaf! Mina två monster tittade på mig som jag blivit totalt knäpp när jag gick upp. Fernet och Branca sover nämligen minst till 10 på dagarna! (Notera Fernets huggtänder på överste bilden)

Djupdykning i garderoben del 1

Som ett litet inslagg här i bloggen tänkte jag ha djupdykning i min garderob så ofta jag orkar med. Det bästa med vår lägenhet är nämligen -the walk in closet! En normal människa kanske skulle fylla den med sina festklänningar, skor, smycken och vardagskläder. Men icke! Min walk in closet är proppfull med historiska kläder. Inga "vanliga" kläder får sätta sin fot (?) i detta rum. Det här var också det första rummet i lägenheten att bli helt klart...hahaha. För er som inte vet det har jag en hatkärlek till att sy. Hat-delen är att det är tidskrävande och jag älskar när saker går fort (utom vissa saker..hehe) och kärleken är att se ett resultat som man kan vara stolt över att ha skapat själv (pretto comment).

Hur som helst, till själva djupdykningen. På bild 1 ser vi en lila adelsklänning i renässansmodell sydd i sammet. I underkjolen ett brokadtyg i silver. Eget mönster och syddes (tror jag) innan sommaren 2006. På bild 2 är det 2010 års adelsklänning i brun sammet med slitsade ärmar och snörning i ryggen. Eget mönster såklart!

Rösta på favoriten!

Inför onsdag!

Elin har varit här och peppat inför plåtning på onsdag! Rotat fram lite lack och läder i gömmorna...det här blir nog bra. Frågan är vad det blir för makeup?

det här med bilar...

...är ett helvete!

Götet på fredag

På fredag bär det av till Göteborg. Då nöjen legat lite på is sedan Gotland i augusti sticker vi till Götet en helg. Loke har ju skivsläpp 11/11/11 så blir spelning med honom på Musikens hus först av allt. Hoppas vi får träffa Patte och Ante samt Antes nya lady friend där. Annars tänkte vi bara slappa och njuta av att bo på hotell, så skönt att bara få komma hemifrån ibland. Ett måste är också ett besök på favoritrestaurangen El Corazon på avenyn! Ska dessutom försöka hitta lite julklappar, så man slipper stressen sista veckorna innan jul.

Chick flick

Eftersom John har varit borta hela helgen så har jag passat på att ha riktiga chick flick kvällar. Alla Jane Austen filmer jag kunnat hitta fick hoppa in i Boxee Boxen och så blev det myskvällar med Fernet och Branca. Dom somnade dock ganska snabbt. Har ju en liten kostymfilms fetish, så älskar dessa filmer. Även om alla har typ samma story..hehe. Vad har ni för riktiga tjejfilmer som ni gottar er i när ni är själva?

At work



Igor (bilden) jobbar också idag! Så vi lekte lite framför kameran under lunchen. Det är så kul att ha en liten vovve som ligger och snarkar i personalrummet när man kommer in! Vill ni se mer av igor kolla här.

Blå sotning



Slängde på en blå sotning idag innan jobbet. Blått är en färg jag annars aldrig använder! Men hittade två snygga i gömmorna från make up store när jag gjorde i ordning i sminkrummet härom dagen. Cybershadow CRASH och cybershadow METALLIC WAVE. La den ljusaste i inre ögonvrån och den mörka ytterst. Avslutade med en svart kajal och en riktigt ljus highlight under brynet (eftersom jag är blek som ett lik måste jag nästan alltid lägga vit highlight för att det ska synas alls!).
På läpparna med det DARK PLUM från The Studio makeup!

Fernet och Branca

Det här är mina små monster som håller mig sällskap när John är borta och jobbar i veckorna. Har aldrig haft katter som är så mycket hund som dom är! Följer med vart man än går och är extreeeeeemt "pratiga".
När vi är själva sover lätt överviktiga Fernet på min arm och när John är hemma sover han mellan oss eller inuti påslakanet under täcket.
Branca är lite mer försiktig av sig och hatade att bli buren och sitta i famnen när vi fick henne. Nu har John haft bär- terapi med henne, så nu hänger hon alltid som en ostbåge över axeln-med tassarna rakt ut!
Något som båda är fullkoligt besatta av är dock BADKARET! Både när man badar och inte ska dom vara på, i, under, bakom och brevid badkaret. Dom har numera nästan helt slutat dricka ur sina vattenskålar och vill bara ha vatten direkt ur badkarskranen.

Ja tack!


Halloween makeup!

Bild stulen från Elin! (Där kan du även se resten av the crew)
I måndags var det halloweenfest på jobbet! Ingen press alls när typ hälften är makeup artister och resten är grymma i allmänhet. Bestämde mig iaf för att vara en brännskadad liten flicka, resultatet blev dock mer brännskadad tant...haha. Skulle haft en docka som jag tänkte elda lite på, men tiden tog slut.
Byggde iaf med latex och sönderrivna pappersnäsdukar direkt på ansiktet. Sedan sminkade jag en bas med rött fetsmink, la på blått och svart och avslutade med en stor skvätt blod! Tack och lov var jag aningen överförfriskad när jag började slita av masken = good bye ladybeard!

Birthday boy!




Idag fyller min bättre (?) hälft 31 år.

Bloggen äntligen klar!

Min komplett galna och älskade vän Elin Parment har fått sätta tänderna i min nya blogg!
Min förra blogg blev ett komplett fiasko, så jag tänker inte låta denna förfalla efter bara några veckors skrivande...hahaha.

Varför namnet rokokhoe då? Under plåtningen av min klänning (på bilden) för några veckor sedan myntade Elin detta fantastiska uttryck! Med min stora besatthet av historiska kläder och allt som hör därtill är jag nog en riktig ROKOKHOE ;)

Feel free to write!

"This blog is all done and
I can't wait for you to
fill it with yummy stuff
about your life Sofie!
Hope you like the design
and
most importantly
that it will inspire you
to doyathang!"




The designer


(also known as your dear friend Elin Parment)