Can can part 3

Sista can can bilderna! Vilka blev bäst tycker ni?

Läääväääääään

Okej, nu när Levain verkligen har blivit ett innebröd ska vi ta det här en gång för alla. För jag bryter ihop varje gång ni retards som inte kan uttala det ska köpa Levain (senast igår när jag och John satt på espresso house). Du uttalar det ungefär: Lävään. Punkt. INTE: Levin, lävajn lejvejn lavin. NEJ NEJ NEJ. Tack för mig.

Sunny sunday

Efter en lång morgon i sängen kidnappade vi Igge för en långprommenad. Han var sjukt peppad och tog oss på en ordentlig sväng. Finns många mysiga ställen att prommenera i Vässan faktiskt. Sen bjöd John på frulle på Espresso House! Sweet söndag.

En kväll i hästväg

Igår spenderade jag större delen av dagen i studion. Sminkade vinnaren av makeup tävlingen samt förra veckans vinnare av fototävlingen. Lyckad plåtning på Elvira som vann tävlingen. Sen hämtade jag upp systeryster som skulle vara husvakt i Enköping. Vi pysslade med hästarna tills solen gick ner. Körde lilla Ruben som var jätteglad och pepp. Sen gick vi med gammelgubben Gajje i skogen en sväng, han var mycket nöjd. Sen red Sandra Tuffy på nya ridbanan lite. Jag tog en sväng men gick inte jätte bra. någon westernbrud blir jag nog aldrig!

Fredagen i bilder

På fredagen möttes vi upp av galet bra väder. Ingen jacka behövdes på balkongen kan man lugnt säga. Frukostbuffén var lätt den bäste av de Scandic hotell jag bott på. Efter den trevliga frukosten och en dubbel espresso mötte vi upp mamma med väninna och gick en vända på stan. Var mycket nöjd över att jag lämnade min jacka i bilen. Tog en sväng förbi MOOD och visade butiken för sällskapet. Sedan satte vi oss en stund i kungsträdgården som blommade superfint. Innan vi drog hem tog John och jag en sväng till SF bokhandeln i gamla stan där det blev lite shopping. Denna minisemester var precis vad jag behövde!

Torsdagen i bilder

Vip kvällen blev mycket lyckad med massor av folk! Fick lasta ut snittar som gick som smör i solsken. Bra handel också så det var mycket trevligt. Lite spontant blev jag bjuden på hotell, så John åkte upp från jobbveckan i Vimmerby och mötte upp mig. Dock hade något blivit fel i bokningen så slutade med att vi fick byta hotell till Grand Central. Scandics nya flaggskepp precis vid centralen. Som kompensation fick vi ett superior room med balkong, inte helt fel. En trevlig middag med lite öl på hotellet som avslutades med en av 7/11 nya Ben & Jerry´s smaker och Big Bang Theory på hotellrummet. Ingen dag att klaga på.

Can can part 2

Del två från när Gert och jag teaterapade oss i studion. Inte mina favoriter men de funkar helt klart i svartvitt.

King of all baguettes

John har hitta ett grymt baguette recept han har bakat några gånger. ÅH NEJ!!! Det slog mig just att detta blir ett matinlägg: FUCK! Jag som lovade att skona er från detta. Fuck it, här är det iaf:
12dl vetemjöl
5dl kallt vatten
salt
5 gram jäst
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Blanda i mjöl och salt. Knåda till en deg. Låt jäsa 12 timmar med plastfolie över (blir alltså perfekt att göra en stund innan man går och lägger sig, så har man perfekt frukostbröd). Baka ut fyra trekanter som du sedan snurrar ihop (gör att brödet blir något tjockare på mitten). Snitta brödet med en vass kniv och låt jäsa ytterligare 30 min med en duk över. Grädda i nedre delen av ugnen i 25min på 250grader med en skål med vatten i botten av ugnen. Njut!

VIP kväll på Kling & Co

Idag börjar egentligen min lediga vecka. Kommer jobba varannan vecka nu så det är perfekt! Men ikväll är det VIP kväll för inbjudna gäster på Kling & Co, så klart man är där. Blir lite champagne och snittar samt rabatter i butiken. Dessutom har grymma Sacke lånat ut lite tavlor för utställning i butiken. Vi fixade i ordning i tisdags och det blev så jävla bra! Dom passar verkligen in. Vore sjukt kul om någon blev såld också. Nu är det dags att röra sig mot tåget!
(Glömde fota tavlorna så snodde två bilder från Sacke)

The bitch is back!

ROKOKHOEn är tillbaka! Fan vad jag struntat i bloggen på senaste tiden. Har varit fullt upp och har varit allmänt opepp på att blogga. Har hela tiden tänkt "i morgon". Dessutom har jag äntligen lite roliga bilder att lägga upp. Tänkte att ni började tröttna på bilder på mina katter...haha. Gert och jag gav oss in i studion i lördags och plåtade av lite stuff jag hittade i "lajvgarderoben". Lite cancan/1800-tal/western/varité-stil var tanken. Men Gert bara tjatade om att det såg franskt ut, för att jag hade en käpp! Tydligen har alla fransmän käpp...haha. Kommer dyka upp lite bilder vartefter de blir färdiga. Vill verkligen vara tillbaka på tre inlägg om dagen så ska kämpa med det nu kära läsare. Håll till godo så länge!

Freitag in the building

I veckan kom äntligen Freitag prylarna till butiken! Så jävla coola saker. Vi har massa olika modeller på väskor och tre olika sorters plånböcker/korthållare. Freitag är ett märke från Schweiz som gör alla sina prylar i återvunnet material. Axelrämmar och handtagen är gamla bilbälten och själva "tyget" är lastbilspressenningar! Därför är alla väskor unika. Alla görs också för hand så dte är också grymt. Vad som inte var grymt var att hela stället som ni ser på bilden kom omonterat och utan beskrivning. Så grabbarna hade lite att göra i veckan. Idag var också lilla Atlas och hjälpte till i butiken. Han sov i en Freitag låda under sin filt. Atlas är typ hälften så stor som Fernet...haha.

Man är väl ingen jävla brud heller

"Hallå matte, när slänger dom ut den här skiten?"
Ja nu får Fernet och Branca några dagars lugn och ro iaf! Till slut är det bara sovrummet kvar. Så jävla skönt och så jävla fint det blev till sist. Nu är det "bara" all städning kvar. Slipdamm precis överallt. Jag gillar målarens kommentar när vardagsrummet blev klart "Ja alltså, jag gillar den! Det är ju inte bara mörkt och svart!" Hahaha. Det blev bra trots allt. Eftersom rummet är så stort behövdes det en riktigt mörk vägg för att bryta av lite. Nu har jag precis släpat runt bokhyllor, soffor och skit alldeles själv för att få lite fint tills John kommer hem. Man är väl ingen jävla brud heller! (En gång lyckades jag faktiskt få upp både en tvättmaskin och diskmaskin på ett släp helt ensam). Har möblerat om ganska rejält faktiskt, så får de vad domen blir.

Tired of the trash

Okej, nu börjar jag fan tröttna faktiskt. Tröttna på att alla möbler är inplastade och att det är en dec. slipdamm överallt. Allt är smutsigt, precis allt. Tänkte tvätta idag, men var fan ska man kunna hänga upp fuktiga kläder utan att dom blir lika skitiga igen. Allt skulle vara färdigt till påsk men i morgon är sista arbetsdagen för målarna denna vecka och inte en chans att dom hinner klart som det ser ut nu. Alltså kommer detta ha tagit nästan tre veckor när det är klart, tack vare katastrofrenoveringen innan. Jaja, jävligt fint blir det iaf. Även om hyresvärden kommer smälla av när hon ser våran något mörka vardagsrumsvägg...haha.

Slow day

Igor visar ganska tydligt hur dagen var igår för mig, Elin och Ronja! Vi hängde där hela dagen och segade vilket var superskönt. En helt ledig dag utan något planerat. Ronja var jätte gullig och lagade mat, av någon konstigt anledning är brudarna här så nervösa när dom ska laga mat åt mig! Vilket dom absolut inte behöver vara, jag är ingen matguru utan tycker bara det är kul med matlagning ju. Hur som helst var det jätte gott och jag uppskattar verkligen att bli bjuden på mat, lagar ju alltid mat själv annars typ.

Teaser på plåtning

Idag stylade och sminkade jag till en modeplåtning för Kling & Co hemsida/facebooksida som Gert plåtade. Vi på Next Step Studio kan verkligen leverera må jag säga (självgod). Blev riktigt nöjd med bilderna. Tim var modell och det märktes inte att han aldrig stått framför en kamera förut! Tog bara några minuter innan han blev varm i kläderna. Dessa två bilder är bara en liten teaser och är från när vi var klara med själva jobbet i studion och gick ut för att leka lite. Jag är jätte nöjd med plaggen jag och Sebastian plockade ihop i söndags. Nu ska Gert bara lägga sina magiska fingrar på bilderna så hamnar dom på sidan så småning om!

Dog TRAINing

Igår hade jag turen att få sällskap på tåget hem från jobbet! Världens sötaste fralla Igor och matte Elin närmare bestämt. Kunde inte hålla mig för skratt åt Igor som var helt exalterad över att åka tåg. Han stod med framtassarna i fönstret och kollade in landskapet som flög förbi. Så fort något ropades i högtalarna eller konduktören gick förbi lyssnade och tittade han uppmärksamt som "Jaha, Sundbyberg har vi alltså här..mmm" eller "Kolla min biljett också!". Ser verkligen sliten ut på bilden där jag ger Igge ett litet facelift, men skyller på att jag är det....haha.

SM i otrevligheter

När man pendlar stöter an på Sveriges avskum verkar det som. Alla människor som inte har alla sociala färdigheter verkar iksom gilla att åka tåg. Häromdagen hade jag turen att stöta på sådana människor på både dit och hemresan. En söt liten dam sitter med sin skruttiga boxer i vagnsdelen avsedd för hundar. Hunden ligger på golvet bredvis sin matte som sitter i sitt säte (med fyra platser och bord mellan). En man som ska förbi snäser surt "Kan du lägga in hunden under bordet". (som är så trångt att en normallång människa knappt kan få plats med benen mitt emot en annan normallång människa)." Tyvärr går det" inte säger damen. "Nähä!" snäser mannen. "Jag har betalat för plats i gången för min hund" säger damen vänligt. "Jaså du! Plats i gången" säger gubben surt och med en ton som om hon ljuger. En fullkomligt onödig diskussion med andra ord, dessutom var det inte ens trångt för surgubben.
På vägen hem hade white trash mammorna samlats och satt och smällde i sig McDonalds med en liten dotter på 7-8 år. En ung tjej säger försiktigt "Jag tror att det där är min plats". Vilket jag förstår att man påpekar nu när SJ kör Ryanair tema och passar på att ta betalt för allt dom kan ta extra för, som tex. sittplats. Men ena skabbmamman spårar ur totalt! "Nästa person som ber mig flytta mig så kastar jag pommes fritsen på golvet!" härjar hon. Sen river hon ihop sina äckliga saker och tar dottern i handen. "Nu har jag flyttat på min röv så du kan sitta på din jävla plats!" gapar hon i tågvagnen och inför sin lilla dotter.
Vafan är det för fel på folk?! Oprovocerad otrevlighet mot främmande människor är fan ett bevis på att man är helt dum i huvudet.

April 1st

Den dagen jag skriver att jag ska sälja Fernet och Branca vet ni att jag ljuger. Holland liksom..haha. Förlåt till dom som blivit ledsna.

Flytt bokad!

Har inte velat säga något innan det varit helt klart men nu är flytt bokad 1 juni. Det är därför dom har målat om lägenheten och såm för nästa hyresgäster. Det jobbigaste har varit att besluta om att sälja Fernet och Branca, men mamma kan inte ha fler katter just nu. Kommer sakna dom små missarna. Tråkigt att behöva sluta på jobbet man precis börjar också. Men mitt nya jobb kommer bli såååå grymt. Tur att Cami hinner komma hem från Thailand också innan jag flyttar, så hon och Gert kan fortsätta med studion. Ska bli läskigt med språket och så, men på mitt jobb pratas det ju bara engelska nästan så går nog bra. Sjukt dock att man inte ens varit i Holland innan och nu ska flytta dit! Spännande nya tider.