Pelle plutten

R.I.P. lilla Pelle skrutt. Det kommer bli tomt utan dig i solen.

Vår bästa tid är nu

Lame rubrik, jag vet. Men det är fan sant. Precis nu när det är så sjukt varmt och härligt väder, grönt och blommor överallt...och framför allt- hela sommaren ligger framför dig! Fick lite panik igår när jag gick hem från jobbet, lite sommarstress helt enkelt. Så jag fick med mig Elin, Ronja och Igge ut på lite gräsmatteslapp i solen. Jävlar var skönt det var. Vi satt ute till klockan blev 20 och inte en vindpust kom och störde oss. Nej jävlar vad jag ska njuta av vädret under min kommande ledighet i morgon! (Hemsk bild på mig i jobbskjortan, men känslan är rätt)

Alfons och panikplanneraren

Bjuder på en sjukt gammal men rolig bild till detta inlägg. Jag och min syster är väldigt olika när det gäller vissa saker, inte bara till utseéndet. Till exempel ska jag börja kalla henne för Alfons! För jag har sällan hört uttrycket "jag ska bara" mer än jag hör det från henne. Hon kan säga "jag ska bara rida en sväng" även om hon ska vara på en fest i Västerås 1,5 timmar senare. "Rida en sväng" betyder dessutom nästan alltid en biltur fram och tillbaka till Enköping, borstande av tre hästar samt att rida ut på minst en av dem. Skulle jag ha 1,5 h kvar till en fest skulle jag vara orolig att inte hinna fixa håret...haha. Detta sjukliga planneringsbehovet jag tidigare har haft försöker jag dock att släppa mer och mer. Någon som började få loss mig ur det var faktiskt Krille. Sen skulle hon ta och sticka till London och lämna min planeringsmani. Så nu sitter jag här med tre resor planerade i sommar. Dock ska jag kämpa så mycket jag bara kan för att vara spontan den här sommaren och försöka hitta på så mycket som möjligt. Inte säga nej bara för att "jag inte hade tänkt det" innan. Någon som också behöver en dos av denna medicin är Elin Parment! Nu drar vi igång den här utmaningen babe.

Glassrecension

Kom på att jag aldrig skrev någon recension på födelsedags glassarna! Högsta poäng är fem spanks.
Oreo Carte D´or: Vaniljglass med oreo bitar. Påminner verkligen om GBs halvliter förpackning med kakbitar. Lagom mjuka kakbitar men är en smak man lätt tröttnar på. 3,5 spanks.
Toblerone Carte D'or: Chokladglass med bitar av toblerone. Är man en chokladtjej som jag är blir man ganska såld. Supergoda chunks av choklad i. Hade fått en femma om dte inte hade varit för den något skumme eftersmaken som dyker upp ibland. 4 spanks.
Ben & Jerry's core Karamel sutra: Blev sjukt glad när dessa kom färdigförpackade att köpa i butik. Har nämligen tidigare bara funnits i BJ´s glassbarer. Denna är med en kolakärna omsluten av chokladglass på ena sidan och kolaglass med chokladbitar på andra sidan. Tyvärr är jag ju ingen kolabrud, men kombon är nice. 3,5 spanks.
Ben & Jerry´s core Dough We-blammy: Den ultimata glassen! Man kan inte äta mycket för man blir snabbt nöjd. En fudgekärna omsluten av chokladglass på ena sidan och vaniljglass med cookie dough på andra sidan. I´m in ice cream heaven. 5 spanks!!!

In the summer time when the weather is high

Juni: London
Juli: Krakow
Augusti: Visby
Så ser planerna för sommaren ut än så länge.

Pelin photo

Idag plåtade vi Elin till bla. "morgongåva" sektionen på hemsidan. Blev superbra bilder så är jätte nöjd! Fanns massa trevliga underkläder att välja mellan också, så lätt att styla. Vi körde tre olika stilar. Första valde jag ut lite mörkt 20/50-tal som vi matchade med dramatiska ögon och riktigt röda läppar och stora lockar. Elin hade en liten top hat som passade perfekt till detta. Sen valde Gert ut en beach look med lite starka färger. Till det kammade jag ut lockarna och sprejade håret med lite vatten så det blev lite busigt. ändrade ögonen så dom blev lite mer bronsiga och gav läpparna lite skimmer istället. Superfräscht! Sist men inte minst blev det lite "snällt" och "brudigt" för morgongåve-looken. Lite lätt uppsatt hår och vita underkläder med en vit blus under. Här skulle Elin se lite snäll ut, så där fick hon sig en utmaning..haha! Jätte fina bilder hur som helst. Nu väntar jag bara på att gert ska lägga vantarna på dom så jag får se resultatet. (Dessa tabletter gör mig helt cp i huvudet btw, är så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna. Stackars människor omkring mig som får uppleva konstant morgonhumör nu känns det som).

Ett getöga på VC

Bilden har inte jätte mycket med texten att göra, men tyckte den var lite kul. Idag var jag på vårdcentralen för att kolla upp mina utslag jag haft typ en månad nu. Kanske i senaste laget att gå och kolla upp det, men jaja. Läkaren såg ut som och pratade som något ur ryska maffian. Besöket tog ca 4 min. Han läste texten som sjuksköterskan hade antecknat när jag ringt så sa han. -Du är allergisk. Jag frågade om han ville se utslagen kanske (medans han mumlade något oförståeligt och nickade). -Ja, du har sån där rash. Sa han sedan. Jajjemen tänkte jag då, det har jag inte missat. Sen skrev han ut ett recept på allergimedicin. Läkarbesöket tog som sagt ca 4 minuter, att få ut receptet på apoteket tog 15. Det intressanta i historien är att han verkade inte tro att jag var intresserad av VAD jag är allergiskt mot??? Jag har inte varit allergisk mot något i hela världen på 24 år och plötsligt blivit superallergisk mot något! Men jaja, tack maffiadoktorn. Nu ska jag äta tabletter som gör att man blir trött och inte kan köra bil- som om jag behövde mer av dessa problem!

En hejdundrande fest!

Jag har en förmåga att ha alldeles för höga förväntningar på saker och ting här i världen. Ser jag fram emot något kan jag trissa upp mig själv nåt förjävligt. Men den här festen var över alla förväntningar! Var riktigt längsen jag hade såhär kul (och blev så full också för den delen). Riktigt roligt med en perfekt mix av E-tuna folk och V-ås folk också. Vi hann med både hot shots och krogbesök denna kväll. Söndagen spenderades med skakningar i soffan hela dagen. Tack alla ni som kom och förgyllde min -lite äldre- dag. Tack för fina presenter bestående av bla. hästhuvuden. Tack Elin för stöld av bilder. (Notera min evil blick på alla bilder, ser tydligen ut så när jag är berusad?)

Fullt upp födelsedag

En födelsedag med fullt upp kan man säga! Paket i sängen, lunch på stan, bränt alldeles för mycket pengar på systemet (Johns pengar), fått superfina vita rosor, handlat till festligheterna (9 sorters snacks), gjort moussetårta, gjort smörgåstårta och nu sitter jag vid datorn. Ikväll blir det premiären av Dark Shadows! Underbara Tim Burton som har gjort en remake på den gamla 60-tals serien. Men bla. Johnny Depp. Blir fab!

Ice cream heaven

När man fyller år så gör man...

Together again

Nu samlas vi äntligen igen, trion på Next Step Studio! Camilla har ju äntligen kommit hem så passar sig perfekt med ett möte i stan. Lilla Klimpen får nog dock stanna hemma. Daga i alla fall att börja planera inför studentfoto och balsminkningar. Hör av er om ni är i behov av grymma fotografer och makeupartister!

Late evening drama

Helt plötsligt ringde det på dörren igår kväll när jag kåg och gottade min åt big brother i soffan. Jag blev ganska skiträdd eftersom det inte bor några andra i vår trappuppgång och man behöver kod både till grinden och porten. Men det var ingenting emot vad min syster var som nämligen var den som ringde på. Hon och John hade försökt få tag på mig i över en timme men bara kommit till röstbrevlådan. Så min syster hade åkt och handlat och målat upp massa sjuka saker som hade kunnat hänt. Så sen kastade hon sig i bilen och åkte till mig! Stackars henne, hon var så söt. Såg sen på mobilen att den blivit retarded och inte hade någon mottagning.

Det här med att fylla år

Jag har en liten defekt. Jag tycker nämligen, fast jag fyller 24 i år, att det är helt fantastiskt roligt att fylla år! Som ett litet barn har jag laddat hela veckan för den stundande fredagen. Kanske är det egoisten som bor i mig som bara älskar att ha en dag som bara ska handla om mig. John är i princip helt ointresserad av födelsedagar, vilket har ställt till det lite genom åren. Jag förväntar mig ungefär Stockholms symfoniorkester som står utanför sovrumsfönstret på morgonen och sjunger "ja må du leva!". Medan John blir glad om han får bacon till frukost som enda uppvakning på födelsedagen. Det bästa är också när man har skilda föräldrar och släkt lite här och där, vilket gör att detta fylla årande kan ta flera dagar att fira sig igenom. Inte mig emot! Denna gång har jag lyckats sprida ut aktiviteterna över tre dagar vilket jag är mycket nöjd över. Detta är något jag skäms lite för över att tycka, men fan vad kul det är att fylla år!

Recension Cockpit

Detta kommer verkligen bli årets film i gayvärlden. En sann feelgood svensk komedi. Jonas Karlsson som är en fantastisk svensk skådespelare drar på sig strumbyxorna för att säkra ett jobb som pilot. Tack vare kvotering söker nämligen flygbolaget främst kvinnliga piloter. Detta leder till många skratt men också många allvarliga stunder. Filmen kommer också med ett klart budskap. En stark trea ger jag denna film. Håll utkik i juli!

Sommarkrocken

Såhär när det börjar bli flera dagar i följd av solsken och vindstilla väder får man självklart lite sommarkänslor. Men fy fan vad vissa verkar blivit slagna i huvudet av "sommaren är kort" av Ledin låten. Det är nämligen sådan panik att de genast drar på sig shortsen och linnet och skuttar i sandalerna. Vilket jag ärligt talat tycker ser helt idiotiskt ut. Vad ska du ha på dig i juli då när det är 30 grader varmt i skuggan? Inget? Eller är det kanske det att folk har hysteri tränat efter nyårslöftet och nu inte kan hålla sig från att visa upp sina tighta bleka kroppar. Det finns också en mix har jag märkt. Häromdagen såg jag en kille i dunjacka och just det-shorts! Som att man är lite ambivalent över mötet med termometern på morgonen. Man står kvar lite extra länge med morgonkaffet och blänger lite på den med smala ögon som om att den kanske ljuger och vilken sekund om helst tänkte visa minusgrader. Jahopp tänker man då, sliter upp garderobsdörren och drar fram den varmaste dunjackan och de minsta shortsen. -Nu är jag redo för allt! Nej, behåll långbyxorna på ett tag till säger jag bara och ta på dig en tröja -du kan ju faktiskt ta av den OM det blir för varmt.

Cockpit

Idag ska jag och Cami (som äntligen är hemma från asienresan) på förhandsvisningen av filmen Cockpit. Filmen med Jonas Karlsson i huvudrollen har egentligen premiär 13 juli. Ska tydligen vara en hysteriskt rolig kommedi. Skulle väl aldrig betala för att gå och se en svensk komedi på bio, men hey- free movie!

Klart och betalt

Idag kom det som ett brev på posten (bokstavligen). Nu är det helt avslutat och man kan gå vidare i livet. Man lär sig av sina misstag som det heter. Så sant, så sant. Men när det var bra- var det fantastiskt!

Game of thrones

Halvvägs in i säsong 2 är jag fortfarande helt besatt av denna fantastiska serie. Att dessutom min favorit skådelspelerska Nathalie Dormer har gjort entré gör inte saken bättre. Säsong 2 har en helt annan ton en första säsongen och det är verkligen nu the "game" drar igång på allvar. Dom drar som tidigare på med att döda helt oväntade karaktärer vilket gör serien ännu bättre. Att nu veta att man bara har fem avsnitt kvar gör ont i själen. Detta är den ultimata sysselsättningen på måndagskvällar -sol eller ej!

It´s a fucking lie!

NEJ! Filmjölk är fortfarande inte gott. Tvi tvi tvi! Sitter här och skulle äta lite frukost innan jobbet och tänkte igår "hmmm...fil har och musli har jag inte ätit sen jag var liten, det kanske är gott". Men jag borde ha litat på Sofie 8 år. It´s still crap! Surt och jävligt.Så nu börjar jag dagen fantastiskt, utan frukost och ingen lunchrast.

Biohazard zone

Idag var fiskartorget som en biohazard zone när jag klev ut från lägenheten! Jag hade totalt förträngt att det var Västerås barnfestival. The horror!!! Barn precis överallt. Tur att enda anledningen att jag var ute var att jag skulle gå till tåget och fly staden. Skönt att jobba i Stockholm idag med andra ord.

Fit me

Någon som provat Fit Me foundation? Är det bara skit eller funkar det?

Nya filmstaden Västerås

Som jag tidigare nämnde så var vi ju på nya filmstaden i Västerås i tisdags. Den har bara haft öppet nån månad så var kul att testa på den. Jag blev verkligen inte besviken. Riktigt snyggt utförande och trevligt med lite nya restauranger vid bion också. Vi gick i den största salongen och John hade verkligen lyxat till det med platserna. Vi hade några slags plus platser som var skinnfotöljer med bord mellan allra längst bak. Riktigt sköna och lustigt men kul att man kunde luta tillbaka dem så man typ låg ner också. Men det bästa med dom var nog just bordet mellan platserna som gjorde att det var lååångt till grannen och raden framför. Då slipper man trängas med (ibland) äckliga främlingar. Så slipper man ha popcornen i knät också...haha. Ljudet var helt galet bra, märktes faktiskt skillnad. Riktigt grym biograf vi har fått i Vässan!

Big momma

Skickar en liten tanke till big momma Emma som ligger nedbäddad i en säng och har tråkigt! Nu får lillbruden komma ut snart så vi får se det lilla spektaklet. Innan du vet ordet av kommer hon att vilja låna ditt löshår och använda slut på din mascara! Jag tror det är en riktig liten blond bitch du ligger och ruvar på, mamma upp i dagen...haha! Krya på dig Emma, du är världens finaste Avestabo.

Frullebulle


Frullebulle är i vanliga fall inget favoritmål på dagen. Jag är inte den som går upp en halvtimme tidigare för att sitta i lugn och ro och tugga på en brödbit med tidningen i handen. Ibland blir det ingen frukost alls ärligt talat. Men har man lite trevligt sällskap och inget planerat kan det vara mysigt att fixa lite fint. Igår kom Elin förbi för en sen sittning. Därav de stulna bilderna ovan. Nybakade baguetter, ägg, jordgubbsyogurt med blåbär och naturell yogurt med frysta hallon, honung och valnötter fick bli vår start på dagen. Hjälp, detta blev nästan ett matinlägg igen.

London

Nu är ääääntligen flyg till London bokat! Ska bli så galet kul att hälsa på lilla Krill. Hon ser ju ut att ha det så sjukt kul (se bilden). Jag och Elin har iaf bokat efter midsommar och nu är det bara hoppas att Cami och NE hakar på. Efter att ha flängt runt i asien så länge nu borde dom ju vara sugna på lite brittiskt kött? Right?!

Recension The Avengers

Jag är sjukt nöjd med The Avengers! Ska man se en action/superhjälte film 2012 ska man se denna. Hur kan man inte älska hela töntiga superhjältegrejen? Att man dessutom har Black widow, Thor och Iron Man att vila ögonen på hela filmen är ju inget minus direkt. Storyn funkar skitbra ihop med de tidigare filmerna och är klart underhållande. Sjukt snygga scener och fighter dessutom. Men VARFÖR VARFÖR VARFÖR ska det envisas med att göra alla jävla filmer i 3D!?!? Finns inget mer överskattat än 3D. Att man dessutom inte ska ha något annat val än att sitta i de där jävla glasögonen gör mig irriterad. Nog om det just nu. Rekommenderar absolut folk att se filmen. Men man ska absolut ha sett de tidigare filmerna för att hänga med ordentligt. Det enda som stör mig i The Avengers och Thor är dock skådespelarvalet för Loke. Visst att han inte ska vara en så skrämmande karaktär, men han ska ju i alla fall vara lite obehagligt sneaky! Tom Hiddleston tycker jag inte bidrar med något av detta. Han är bara "blaha". Han är inte ens obehaglig, han bara är. Han är ungefär lika skräckinjagande som tönten i klassrummet som alltid kan alla läxförhör utantill. Trotts detta får iaf The Avengers 4 spanks av 5!

Cinema time

Idag är det äntligen dags att prova på nya filmstaden i Västerås! Ska vara kick ass ljud osv. så ska bli spännande. Är dessutom pepp på Avengers.